PROJE ORTAKLARI

Hava kirliliğinin insan sağlığına ve dolayısı ile ekonomiye verdiği zararı belirleyip, bu konuda kirliliği azaltıcı stratejilerin etkileri için projeksiyonlar yaparak, başta politika yapıcılar olmak üzere hava kirliliğinden etkilenen ve kirliliğe sebep olan bütün taraflara sürdürülebilir kalkınma için bilimsel ve teknik destek sağlayacak bir çalışma grubuna ihtiyaç duyulmaktadır ve bu ihtiyaca cevap vermek için: işbirliği ile Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve ıyileştirme (SAHAKK-İ) proje grubu oluşturulmuştur.

ADAPAZARI MERKEZ BELEDİYESİ bu projeye finansal destek sağlamaktadır.

SAHAKK-I proje grubunu oluşturan paydaşların maddi destekleri ile araştırma altyapısı oluşturularak ulusal (DPT, TÜBıTAK, vb.) ve uluslararası (AB, UN) Araştırma Merkezleri ve Üniversiteleri ile işbirliği içinde sürdürülebilir kalkınma için projeler hazırlamayı ve stratejiler geliştirmeyi hedefleyecektir.

• Sakarya Valiliği, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, il özel idaresi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve ıyileştirme(SAHAKK-ı) proje grubu 13/03/2007 tarihinde imza edilen protokol ile çalışmalarına başlamıştır.
"Hava kirliliği hem halk sağlığı ve hayat kalitesini hemde çevreyi tehdit eder. Bu tehditler ihmal edilemiyecek kadar büyüktür, bütün kurumlarımızın ortak tedbirler alması ile gelecek nesiller nefes alabilir. "